CASE: YLÄ-SAVON SOTE

SOTElle tilavaraus- ja tilanhallintapalvelut

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä toimii Iisalmen ja Kiuruveden kaupunkien sekä Sonkajärven ja Vieremän kuntien alueella järjestäen niiden asukkaille terveys-, hyvinvointi-, hoito- ja hoivapalveluja sekä ympäristö-, terveysvalvonta- ja eläinlääkintäpalveluja. Kuntayhtymä työllistää n. 1500 henkeä.

Tavoitteena tilojen käyttöasteen parantaminen, parempi asiakaskokemus sekä sujuvampi työpäiväkokemus.

Taitori toimittaa ensimmäisessä vaiheessa Taitori Reserve tilavaraus- ja tilanhallintapalvelun Iisalmen terveyskeskukseen, jonka avulla kiinteistön vastaanottohuoneiden tilavarauksia hallitaan keskitetysti.

Tilavaraus voidaan tehdä esimerkiksi lääkärin tai muun vastaanottohenkilön toimesta tietokoneelta tai mobiilisti, jolloin hän etsii työtehtäväänsä varusteiltaan sopivan ja vapaana olevan tilan ja varaa sen. Järjestelmä tulee sekä suun terveydenhuollon, että vastaanottopalveluiden käyttöön.

Isossa roolissa tilankäytön tehostaminen

Olemme erittäin innoissamme siitä, että pääsemme ratkaisuillamme tehostamaan Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän henkilökunnan työpäiväkokemusta ja parantamaan samalla terveyskeskuksessa asioivien asiakkaiden asiakaskokemusta.

vastaanottohuonetta

ovenpielinäyttöä

henkilökuntaa

Tieto varauksesta päivittyy välittömästi terveyskeskuksen aulatiloihin sijoitettaville info-näytöille. Näytöille tuodaan varaustilanteen reaaliajassa näyttävä kiinteistön pohjakuva Taitori Display palvelulla, josta toimitiloissa asioiva henkilö näkee,  missä huoneessa kukin työntekijä työskentelee.

Terveyskeskukseen sijoitetaan ns. älykkäitä ovenpielinäyttöjä, jotka näyttävät kyseisen tilan varaustilanteen. Työntekijät voivat tunnistautua järjestelmään ja varata vastaanottohuoneen käyttöönsä välittömästi.
Tilojen käyttöastetta seurataan Taitorin raportointiportaalista . Tätä reaaliaikaista tietoa hyödyntäen pystytään tehostamaan ja vastaanottotilojen käyttöastetta.

Hankinnan tavoitteita on:

  • vastaanottotilojen käyttöasteen parantaminen ja jatkuva seuranta
  • siihen liittyvän, tällä hetkellä käsin tehtävän manuaalisen työn vähentäminen
  • tiloissa asioivien henkilöiden opastaminen ja paremman asiakaskokemuksen tarjoaminen

 

Lisätiedot:

Perttu Ahvenainen, Taitori, CMO, puh. 040 504 5871
Eija Jestola, Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä, va.Terveysjohtaja puh. 040 712 1040

Mitä kaikkea Taitori tarjoaa sote-sektorille?

Haluaisitko kuulla tästä projektista lisää?