CASE: FIRA

Taitori Reserve tehostaa Firan neuvottelutilojen käyttöä

Uusiin tiloihin

Rakennusyhtiö Firan uudet upeat toimitilat sijaitsevat Vantaan Technopoliksessa lentokentän tuntumassa. Tilojen suunnittelussa on käytetty luovuutta ja tiloista löytyy esimerkiksi saunaksi sisustettu neuvottelutila. Firan toimistolta löytyy paljon avotoimistotilaa, joka soveltuu ryhmätyöskentelyyn ja rauhallisempia tiloja, jotka sopivat paremmin keskittymistä vaativiin tehtäviin.

Työtilat ja toimiva työympäristö on FIRA:lla onnistuneesti valjastettu tukemaan työntekoa, joka rakennusalalla luonnollisesti tapahtuu toimiston lisäksi myös kentällä rakennustyömailla.

Ratkaisu

Taitorin tarjoama ratkaisu sekä FIRA:n tarve kohtasivat ja osapuolet ryhtyivät yhdessä rakentamaan tulevaa tilavaraus toteutusta. Toteutus aloitettiin jo vanhassa pääkonttorissa pilotoimalla Taitori Reserve ovenpielinäyttöä yhdessä neuvotteluhuoneessa. Pilotin jälkeen osapuolet päättivät edetä vaiheeseen, jossa FIRA:n uuden toimiston 7 neuvotteluhuonetta varustettiin Taitori Reserve älykkäillä ovenpielinäytöillä.

Avoimuus ja dialogi asiakkaan sekä Taitorin välillä on ollut koko matkan todella avointa. FIRA:n kokemuksia ja kehitysideoita palveluun on kuultu ja myös toteutettu runsaasti, parhaana esimerkkinä Reserven koko käyttöliittymän uudistus nykyiseen muotoonsa. Myös matkan varrelle osuneet haasteet on selätetty yhteistyöllä ja avoimella dialogilla osapuolten välillä.

Käyttäjät voivat lennosta varata tilan itselleen

Aikaisempaan verrattuna visuaalisuus tuo selkeyttä kokonaistilanteen saamiseen.

FIRA:lla oli aiemmassa pääkonttorissaan paljon neuvotteluhuoneita, joiden varaaminen ei onnistunut ”lennosta” käytävältä. Varaaminen tapahtui käyttäen kalenteriohjelmistoa. Käytävällä liikkuessaan käyttäjä ei nähnyt minkä tilan hän voisi nopeasti varata itselleen esimerkiksi 30 minuutiksi. Usein tarkistus siitä, onko jokin tila vapaa vai varattu tehtiin oveen koputuksella, joka aiheutti käynnissä olevan neuvottelun hetkellisen keskeytymisen.

 

Taitori Reserven 2 tärkeintä ominaisuutta Firalle

  • Reserve neuvotteluhuoneen ovenpielinäytön vapaa/varattu/vapautumassa visuaaliset liikennevalot

  • Integroitavuus jo olemassa olevaan Microsoft Exchange järjestelmään

Seuraavassa vaiheessa suunnitelmassa on ottaa käyttöön toimiston aulaan sijoitettava tilojen varaustilanteen koostava info-näyttö. Suurelta info-näytöltä käyttäjä näkee yhdellä silmäyksellä tilojen varaustilanteen, oman varatun neukkarin sijainnin pohjakuvaan sijoitettuna sekä ulkoista informaatiota, esimerkiksi joukkoliikenteen aikataulujen tai uutisten muodossa.

Jarkko Aula

IT Manager, Fira

Haluaisitko kuulla tästä projektista lisää?