CASE: VMP-konserni

VMP-konserni valitsi Taitori Sensen

Yhden oven taktiikalla tulevaisuuden toimistoksi

VMP-konserni on elänyt vahvan kasvun aikaa. Tiuhaan tehdyt yritysostot ovat kasvattaneet yhtiön palveluvalikoimaa, mutta myös erilaisten yrityskulttuurien kirjoa. Samassa yhteydessä tarve yhteisiin toimitiloihin on noussut keskeiseksi tekijäksi muutosten mahdollistamisessa.

Vanhaan Viestintäviraston taloon Ruoholahdessa syntyy 2019 syksynä uudenlainen VMP-toimisto, josta tarjotaan kattavasti koko henkilöstöpalvelualan valikoima yhden ja saman oven takaa. Tiloista löytyvät jatkossa ainakin VMP Varamiespalvelu, Personnel, Enjoy ja Extraajat.

Dataa hyödyntäen kohti parempaa työympäristöä

VMP käytti uusien tilojensa suunnittelussa apunaan Taitori Sense tilankäytön analysointi-palvelua, jolla selvitettiin 2 kuukauden mittausjaksolla, n. 40 IoT-sensorin keräämän datan avulla, kuinka VMP Oyj:hin kuuluvan VMP Personellin nykyisiä tiloja todellisuudessa käytetään. Tietoa siitä, miten erilaisia tilatyyppejä tällä hetkellä käytettiin, hyödynnettiin uusien tilojen suunnittelussa, jotta uusi toimitila vastaisi parhaalla mahdollisella tavalla käyttäjien tarpeita.

VMP hyödyntää toimitilojen rakentamisessa työympäristöihin keskittynyttä suunnittelutoimisto Kakadua. Ammattilaisten ohella oman henkilöstön osallistamiseen on panostettu hankkeen alkumetreiltä asti.

Datasta konkreettisiin hyötyihin

“Hyödynsimme Taitori Sensen tarjoamaa dataa esimerkiksi uuden pääkonttorimme testausluokkien oikean kapasiteetin suunnitteluun. Sensen keräämän datan avulla huomasimme esimerkiksi, että nykyiset testitilamme ovat liian suuret ja kykenemme uudessa pääkonttorissamme käyttämään tilojamme selvästi tehokkaammin.”

VMP Varamiespalvelun Helsingin aluejohtaja Sami Hirvonen

IoT-sensoreita

Sense analyysin kesto (kk)

”Tarve uudelle kotipesälle pääkaupunkiseudulla oli aito ja akuutti. Vain toimimalla saman katon alla, pystymme lisäämään sisäistä tiedonkulkua, vuorovaikutusta ja parhaiden kokemusten jakamista asiakkaidemme hyväksi. Tämän onnistuminen edellyttää tuoretta maaperää, johon ei sitoudu liikaa vanhoja toimintatapoja eikä esimerkiksi tilojen epäkäytännöllisyydestä aiheutuvia haasteita. Olemme työelämän murroksen asiantuntijoita ja haluamme, että se osaaminen näkyy myös työnteon olosuhteissa. ”

VMP Varamiespalvelun Helsingin aluejohtaja Sami Hirvonen.

Haluaisitko kuulla tästä projektista lisää?