CASE: FLÄKTGROUP

Taitori tuki FläktGroup Oy:n siirtymistä monitilatoimistoon. 

Lähtötilanne

Turun Itäharjussa sijaitsevan FläktGroup Finland Oyn toimipisteen tuotannollisen toiminnan päättyessä, yritys päätti siirtyä uuteen toimistoon yhdistämällä kahden toimipisteen väen yhteen toimitilaan. 

Muuton myötä uusiin toimitiloihin tarvittiin lisää työskentelytilaa yli 40:lle henkilölle sekä samalla FläktGroup halusi muuttaa uuden toimitilansa moderniksi monitilatoimistoksi. 

Halusimme työntekijöidemme pystyvän uudessa toimistossamme mm. varaamaan kännykällä tai selaimella työpisteitä, ja että ihmiset eivät varaisi samoja työpisteitä useita päiviä peräkkäin. Samalla halusimme tarjota työntekijöillemme erilaisia tiloja sekä uusia mahdollisuuksia työskennellä toimistollamme”, kertoo Pasi Heinonen FläktGroupilta.

Yritys päätyi lopulta siihen, että kiinteiden lukittujen työpisteiden sijaan uusiin toimitiloihin tulee tarpeen mukaan vapaasti valittavia työpöytiä, hiljaisia tiloja sekä neukkareita. 

Taitori pystyi parhaiten vastaamaan ajatuksiimme siitä, mitä haluamme uusissa toimitiloissamme tehdä ja miten toimitilamme parhaiten palvelevat henkilökuntaamme. Valinnassa vakuuttivat myös Taitorin tilanäyttöjen visuaalisuus sekä työpisteiden helppo peruttavuus ja lukittavuus näin korona-aikana.”, Heinonen kertoo.

Uusia toimitiloja varten FläktGroup suunnitteli sekä otti käyttöön yhdessä Taitorin kanssa työpistevaraus-palvelun, tilanäytöt eri kerrosten auloihin sekä palvelun kännykkäapin ja selainversiot palvelusta sekä integraation yrityksen omaan Outlook-järjestelmään.

Muuton nopeasta aikataulusta johtuen, kaikki tämä haluttiin sovittaa yhteen viikon siirtymäaikavälillä. 

Taitori koettiin valmiimmalta ratkaisulta mitä markkinoilla oli tarjolla sekä Taitorin käyttöönottoprojekti koettiin yllättävän nopeaksi ja helpoksi toteuttaa yhdessä henkilökunnan kanssa. 

Kaikki meni joustavasti. Koimme, että Taitorilla oli halu ja tahto toimittaa järjestelmä haluamaamme aikatauluun ja uskoimme koko ajan, että saamme heiltä toimivan ja laadukkaan järjestelmän”, kertoo Pasi Heinonen FläktGroupilta.

Muutoksessa mahdollisuus

Muuton mukana FläktGroupille syntyi mahdollisuus muuttaa myös omia työmallejaan.

Uusien toimitilojen ja niihin liittyvien smart office -palveluiden sekä ratkaisujen myötä FläktGroupin henkilökunta tutustuu nyt helpommin toisiinsa ja ihmiset tekevät lähempää yhteistyötä toistensa kanssa kuin ennen. Syntyy enemmän kohtaamisia sekä ihmisten välistä vuorovaikutusta ja näin ollen työntekijämme oppivat tuntemaan työtovereitaan muutenkin kuin pelkästään nimen perusteella.”, Heinonen kertoo. 

Vaikka paluu koronan jälkeiseen arkeen ei ole vielä kunnolla alkanut, FläktGroupin kokemukset Taitorin käytöstä ovat vakuuttaneet yrityksen henkilökunnan. Taitori on osoittautunut joustavaksi, ketteräksi ja yhdessä kehitettäväksi järjestelmäksi, jonka uusista hyödyistä FläktGroup tulee samaan apua ja tukea myös tulevaisuudessa.

Taitori on osoittautunut oikeaksi valinnaksi. Muuttoon ja uusiin toimitiloihin liittyvän projektimme kanssa oli helppo työskennellä Taitorin kanssa eikä koskaan tullut sellaista hetkeä ettemme olisi ymmärtäneet toisiamme. 

Hommat etenivät koko ajan jouhevasti ja pääsimme sovitussa aikataulussa maaliin. Projektin kannalta oli ykkösjuttu, että saimme olla luottavaisin mielin järjestelmän toimittajaan ja heidän tekemisiinsä.”, Heinonen summaa  tyytyväisenä.

Toiminnallisesti Taitori vastasi parhaiten meidän tarpeisiimme ja reagoi nopeasti kiireiseen aikatauluumme.” – Pasi Heinonen, FläktGroup Finland Oy.

Varattavia neukkareita

Varattavia työpisteitä

Käyttäjäkokemus asteikolla 1-5

Työntekijöitä Suomessa

Haluaisitko kuulla tästä projektista lisää?