Taitori Sense:
tilankäytön analyysi

Tunnista toimitilojesi todellinen toimivuus sekä käyttöaste, ja tarjoa työntekijöillesi parhaat
puitteet onnistua työssään.

Datan avulla tietoa tilankäytöstä

Etenkin korona-exitin jälkeen yrityksellesi olisi hyödyllistä tunnistaa toimitilojenne muuttunut tilankäyttö. Haluatko tietää, mikä toimitilojesi todellinen käyttöaste on ja, miten eri tilojanne käytetään? Mietityttääkö, oletteko sopivan kokoisessa toimitilassa, vai onko teillä liikaa tai liian vähän tilaa? Tarvitsetko apua uusien toimitilojenne mitoituksessa ja suunnittelussa? Haluatteko säästää energiaa ja toimia vastuullisemmin?

Taitori Sense tilankäytön analyysi tarjoaa vastaukset näihin kysymyksiisi.

Näin Taitori Sense toimii

1.

Asennamme IoT-sensorit tiloihin, työpisteisiin ja esim. puhelinkoppeihin mittamaan tilankäyttöänne 2-6kk mittausjakson ajaksi. Saatavilla myös kävijälaskuri kävijämäärien laskemiseksi.

2.

IoT-sensoreiden keräämän datan lisäksi tilan käyttäjille voidaan lähettää Taitorilla kysely, jolla selvitetään heidän kokemuksensa tilojen nykytilanteesta sekä toiveensa tilojen tulevaisuudesta.

3.

Saat tilankäytön raportit ja kyselyiden tulokset sähköpostiisi tai Taitorin pääkäyttäjäportaaliin. Tilaraportit ovat tilattavissa esim. pylväsdiagrammeina, pohjakartan heatmapinä, varausten videomuotoisena animaationa tai excel-tiedostona.

Datasta konkreettisiin hyötyihin:

”Hyödynsimme Taitori Sensen tarjoamaa dataa esimerkiksi uuden pääkonttorimme testausluokkien oikean kapasiteetin suunnitteluun. Sensen keräämän datan avulla huomasimme esimerkiksi, että nykyiset testitilamme ovat liian suuret ja kykenemme uudessa pääkonttorissamme käyttämään tilojamme selvästi tehokkaammin.”

Sami Hirvonen, VMP Varamiespalvelun Helsingin aluejohtaja

3 syytä, miksi Sense tilankäytön analyysi kannattaa tehdä

1. Toimitilan toimivuus

Tunnista mitä tiloja käytetään ja mitä ei. Tunnista, kuinka toimitilasi todellisuudessa palvelee työntekijöitäsi.

2. Energiatehokkuus

Tiedä miten ja milloin tilojasi käytetään ja tunnista mahdollisuudet säästää energiaa, esimerkiksi säätämällä lämmitystä ja ilmastointia perustuen todelliseen tilankäyttöön.

3. Säästä rahaa

Pienennä toimitilakustannuksiasi, käyttämällä tilojasi fiksummin ja tehokkaammin.

Kävijälaskuri laskee henkilöiden määrän automaattisesti yksityisyyttä ja tietosuojaa kunnioittaen

Kävijälaskurin käyttökohteita ovat niin toimistorakennukset kuin julkiset tilatkin. Taitori tarjoaa raportin kävijälaskurin keräämästä datasta, jota voi hyödyntää esimerkiksi tilatehokkuuden parantamisessa, energiankulutuksen optimoinnissa tai kiinteistöhuollossa. Yksittäisessä tilassa kävijälaskurilla saadaan selvitettyä, käytetäänkö tilan tarjoamaa henkilökapasiteettia oikein, vai varaavatko käyttäjät liian pieniä tai suuria tiloja tapahtuman henkilömäärään nähden. Kävijälaskuria on saatavana erikokoisten sisäänkäyntien ja tilojen kävijävirran mittaamiseen.

Referenssit

CASE: Avia Real Estate Oy

VMP käytti uusien tilojensa suunnittelussa apunaan Taitori Sense tilankäytön analysointi-palvelua, jolla selvitettiin 2 kuukauden mittausjaksolla, n. 40 IoT-sensorin keräämän datan avulla, kuinka VMP Oyj:hin kuuluvan VMP Personellin nykyisiä tiloja todellisuudessa käytetään. Tietoa siitä, miten erilaisia tilatyyppejä tällä hetkellä käytettiin, hyödynnettiin uusien tilojen suunnittelussa, jotta uusi toimitila vastaisi parhaalla mahdollisella tavalla käyttäjien tarpeita.

Lue lisää

Työpistesensorit tehostavat Futran tilankäyttöä

Futra toimistokalusteet toimittaa kalusteita toimistoihin ja julkisiin tiloihin Suomessa. Taitori toimitti Futralle työpistesensorit, jotka varaavat ja vapauttavat Futran työpisteet automaattisesti perustuen siihen havaitseeko IoT-sensori työpisteellä ihmisen vai ei. Sensorit integroitiin sähköpöytiin, joita Futra toimitaa myös omille asiakkailleen.

Lue lisää

Tiesitkö, että…

Jopa 60 % toimitiloista on ruuhka-aikanakin tyhjillään?

Taitorin palvelut tuottavat myös dataa tilojen käyttöasteesta. Oheiseen tutkimukseen valittiin 143 Taitori Oy:n asiakasyritystä. Dataraportin otos käsittää yhteensä 8100 työpistettä ja neuvotteluhuonetta.

Lue lisää ja lataa dataraportti

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Vastaamme sinulle mahdollisimman nopeasti!

Perttu Ahvenainen

Myynti- ja markkinointijohtaja
+358 40 504 5871
perttu.ahvenainen@taitori.fi
→ Varaa aika Pertun kalenterista

Taitorin palvelut:

Taitori For Office

Hybridityötä ja tilanhallintaa työpaikoille ja toimistoihin.

Lue lisää!

Taitori For Arenas

Viiden tähden kävijäkokemus otteluiden faneille, VIP-viraille ja konserttikävijöille.

Lue lisää!

Taitori For Business Parks

Tilanvaraus, vierailijanhallinta, aula- ja ovenpielinäytöt…

Lue lisää!

Taitori For Healthcare

Sote- ja hoiva-alan ratkaisuissa on erityisesti huomioitava tietoturva-asiat.

Lue lisää!