Työntekijöitämme: Ilona Savolainen, koordinaattori

”Musiikki on ollut itselle ollut suuri intohimo ja aina lähellä sydäntä, joten bisnespuolen parempi ymmärtäminen jo pelkästään musiikkihommienkin takia tuntui luontevalta.”

Ilona hakeutui alunperin opiskelemaan Haaga-Helian yritysviestinnän ja mainonnan tradenomikoulutukseen, koska koki kaupallisen koulutuksen yleissivistävänä ja käytännönläheisenä.

Noin viisi vuotta IT-alalla markkinointi- ja viestintähommissa työskentelyn jälkeen Ilona sai vinkin Taitorista entiseltä pomoltaan. Taitori oli etsimässä uutta työntekijää ja paikka kuulema sopisi tälle enemmän kuin hyvin.

Taitorin matkassa

“Taitorin tarjoama älytoimistokonsepti sekä ratkaisut ovat superkiinnostavia. Olin aiemmissa työpaikoissa päässyt sisään tähän maailmaan, joten ihan kaikessa ei tarvinnut aloittaa nollasta”, Ilona kertoo.

Taitorilla Ilonan toimenkuva vaihtelee järjestelmän testaamisen, sisällöntuotannon ja koulutuksien vetämisen välillä asiakkaiden tarpeista riippuen. Kun esimerkiksi Taitorin sovellukseen tai neukkareiden varausjärjestelmään tulee uusia ominaisuuksia, Ilona käy läpi toiminnallisuuksia eli miten asiat järjestelmässä toimivat käyttäjälle. Toimivatko ne siis ylipäätään oikein tai onko jotain mitä voitaisiin tehdä paremmin tai käyttäjän kannalta selkeämmin.

“Teen myös tuotteiden dokumentointia, vastaan asiakaskoulutuksista sekä koulutusmateriaaleista ja ohjeistuksista esim. neukkareiden varaajille ja niiden hallinnoijille. Tuotan myös jatkuvasti viestintä- ja markkinointimateriaaleja ohjeistuksiin liittyen.” Ilona kertoo.

Vaikka Taitori on vielä pienehkö ja kasvava yritys, Ilonan mielestä Taitori on ottanut hyvää jalansijaa markkinoilla ja palvelu muokkautuu hyvin tulevaisuuden tarpeisiin.

“Kotimainen tuote kiinnostaa asiakkaita. Pidetään siitä, että me valmistetaan oma rautamme ja softamme ja että vastaamme itse koko kokonaisuuden konseptista. Lähes kaikki tehdään inhousena, mutta samalla hyvin lähellä asiakasta.” Ilona toteaa.

”On hienoa, kun saa omat ideat mukaan tuotteeseen
ja voi olla mukana tekemässä tuotteen jatkokehittämistä.”

Kysyttäessä mikä omassa työssä viehättää, Ilona kertoo työn sopivan tämän omaan persoonaan ja smart office ja iot-ratkaisuiden olevan ylipäätään mielenkiintoisia.

“Työtehtävissäni pääsee monella eri tavallaan luomaan, voi olla visuaalinen ja kirjoittaa. On myös hienoa kun saa omat ideat mukaan tuotteeseen ja voi olla mukana tekemässä tuotteen jatkokehittämistä.”

“Asiakkailta olen saanut positiivista palautetta oman roolin olemassaolon tärkeydestä ja hyvästä työn jäljestä. Uutena tyyppinä kun tulee taloon niin osaa välillä ehkä nähdä sellaisia asioita, joita jo talossa olleet ovat tuijottaneet liian läheltä.”

Ilonan ajatuksia Taitorista

Ilona suosittelee Taitoria työpaikkana henkilölle, joka on innokas kehittämään asioita, valmis hyppäämään myllerrykseen, tekemään itsenäisesti kehitysehdotuksia sekä sietämään ajoittaisia kasvukipuja.

“Vaikka Taitori on vielä kasvava yritys, siellä on paljon vaikutusmahdollisuuksia. Pääsee kehittämään ja olemaan mukana pientä ja tehokasta tiimiä. Pidän siitä, että pääsee sörkkimään vähän kaikkea eikä olemaan pelkkä rivityöntekijä. On mahdollisuus päästä tekemään uusia juttuja, vaikuttamaan omaan rooliin, luomaan asioita sekä myös ottamaan vastuutakin.”

“Työnantajana Taitori on joustava, joten itselle jää myös aikaa musikki-intohimon kanssa. Työkuviot on helppo sovittaa keikkailun kanssa, työn tekeminen onnistuu etänä ja tuntien sovittaminen arkeen on helppoa. Joustoa löytyy molempiin suuntiin, välillä teen iltaisin ja viikonloppuisin töitä.”

Smart office -ratkaisuiden lisäksi Ilonan elämässä tärkeää on siis musiikki ja varsinkin laulaminen.

“Mulla on oma bilepumppu, HEROINES -naistrioyhtye sekä oma artistinimi Ylona, joilla teen musiikkia ja keikkailen. Reilu kuukausi sitten julkaistiin juuri omalla sooloartistinimellä pari biisiä suomeksi ja ne löytyvät Spotifystä.” Ilona kertoo.

“Tämä on ikään kuin kaksoiselämää, toisaalta niin kaksi eri maailmaa, mutta jotka kuitenkin täydentävät toisiaan. On virkistävää tehdä erilaisia asioita, sillä sekä musiikin että Taitorin kuvioiden kautta pääsee tapaamaan erilaisia ihmisiä” Ilona summaa.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Yhteystiedot